Tüp Bebekte 4 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Tüp Bebekte 4 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir? Tüp bebek normal gebe kalma sorunu yaşayan kişilerin tercih ettiği bir üreme yöntemidir. Günümüzde uygulanan tüp bebek yöntemleri yüksek başarı oranları gösterebilmektedir. Farklı aşamaların tamamlanması ve doktor kontrolünde gelişen tüp bebek tedavisi dünya genelinde de en çok tercih edilen gebe kalma tekniklerinden biri olarak bilinmektedir. Tüp bebek embriyo transfer işleminin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından gebelik dönemi de başlamaktadır. Tüp bebekte 4 haftalık gebelik dönemi anne adayının en dikkatli olması gereken dönemlerden biridir. Gebelik belirtileri de 4 haftalık süreç içerisinde kendini göstermektedir.
Tüp Bebekte 4 Haftalık Gebelik
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik süreci aynı zamanda gebelik testi sonuçlarının da alındığı dönemdir. Embriyo işleminin uygulamasının ardından sadece 15 günlük dönemde bile artık gebelik testi sonuçları alınabilmektedir. Ancak bu süreç bazı kişilerde erken bir dönem olabilmektedir. Ancak kan testi sonucu gebelik testi için en etkili testlerden biridir.
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik belirtileri içerisinde yoğun olarak bel ağrıları ve kramplar yaşanabilmektedir. Kusmalar da bu süreçte görülebilmektedir. Karın ağrısı ile birlikte yoğun kusma şikayeti 4 haftalık gebelik içerisinde yaşanabilmektedir.
Ancak bu belirtiler her gebe kadında aynı şiddette görülmediği gibi bazı anne adaylarında da hiç görülmeyebilir. Bunun için tüp bebekte 4 haftalık gebelik süresinde belirtileri yaşamıyor olmanız kesinlikle gebe kalmadığınız anlamına da gelmemektedir.
Tüp Bebekte 4 Haftalık Gebelik Belirtileri
Embriyo transferi işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasının ardından iki hafta içerisinde de fiziksel olarak etkileri kendini hızlı bir şekilde gösterebilmektedir. Gebeliğin ilk haftalarında bazı anne adaylarında yoğun olarak hormonal değişiklikler yaşanabilmektedir. Buna bağlı olarak da vücutlarında meydana gelen değişiklikler ile gebeliğin etkileri kendini belli etmektedir.
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminde bazen belirtiler kendini belli edecek kadar yoğun olarak yaşanamayabilir. Ancak bu da oldukça normal bir süreçtir.
Tüp bebek transferi sonrasında embriyo rahme yerleştikten sonra erken gebelik belirtileri oluşabilmektedir.
Kramplar
Hafif şiddetli kramplar tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminde en sık görülen belirtiler içerisinde yer almaktadır. Bu dönemde hafif şiddetli krampların sık aralıklar ile olması oldukça normaldir. Ancak şiddetli kramplar meydana geliyor ise kesinlikle doktorunuz ile görüşmeniz tavsiye edilir.
Bulantı
Sadece tüp bebek yönteminde değil normal gebelik döneminde de hamileliğin ilk günlerinden itibaren en çok görülen belirtilerden biri de bulantıdır. Tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminde de sık ve yoğun olarak bulantı sorununu yaşayabilirsiniz.
Lekelenme
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminde anne adaylarını tedirgin eden bir belirti olarak lekelenmeyi gösterebiliriz. Tüp bebek tedavisi ve gebeliğin başlaması döneminde lekelenmeler kadında meydana gelmeyebilir. Ancak bu lekelerin yoğun yaşanmadığını da ayrıca belirtmekte yarar olacaktır. Tüp bebek tedavisi sırasında rahim ağzı daha hassas bir yapıda olduğu için gebeliğin ilk haftalarında da lekelenmelerin olması oldukça doğaldır.
Göğüslerde Meydana Gelen Değişiklikler
Gebelik döneminin ilk haftalarında hormonlar da hızlı bir şekilde değişmektedir. Bu da göğüslerde hassasiyetin artmasına ve sertlik ile birlikte şişliğin de oluşmasına neden olabilmektedir. Göğüs uçları daha koyu bir renk alabilmektedir.
Sık İdrara Çıkma Ve Aşırı Susama
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminde anne adayları normal günlere göre daha fazla idrara çıkma isteği hissedebilmektedir. Bunun yanı sıra aşırı susama da bu dönemde sıkça görülmektedir. Vücudun susuz kalmasının önüne geçmek bu dönemde oldukça önemlidir.
Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik döneminin hesaplanabilmesi için nakil işleminin öncesinin de hesaplanması gerekmektedir.
Doğal yollar ile gebelik döneminde adet dönemi dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır. Ancak tüp bebek gebelik hesabı için yumurtlama günü ve döllenme günü tarihleri göz önünde bulundurularak hesap yapılmaktadır.
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik hesaplaması için embriyo transferinin yapıldığı 15 günün de tarihin üzerine ilave edilmesi gerekmektedir. Tüp bebek transferinden itibaren gebelik tarihinin başlangıcı bu tarihe göre baz alınmaktadır. Bu tarihin üzerine 15 günlük tarih de eklenerek anne adayının kaç haftalık gebe olduğunun hesabı yapılabilmektedir.
Tüp bebekte 4 haftalık gebelik hesaplaması için son adet tarihi dikkate alınmalıdır.